Verksted

Verksted

En elektromotor som har sluttet å fungere trenger nødvendigvis ikke å kastes, man kan spare både penger og miljøet ved å få dette reparert.
Motor & Generator Service har egne verksteder, som gjør alt av reparasjoner på elektromotorer og generatorer. Vi tar motoren inn på vårt verksted, og går gjennom alle deler og funksjoner på motoren. Lageranalyse og evt. bytte av lager er en selvfølge, samt mekaniske forbedringer som foring av aksler og lagerskjold.

Vi har et stort lager av reservedeler, og kan også ved behov reparere delen som er ødelagt. I vårt verksted utfører vi også omvikling. Skader på statorviklingen eller rotorpolene kan utbedres gjennom omisolering eller utskifting av viklingen. Dette er ett tradisjonelt håndarbeid som i mange tilfeller gir en motor eller generator som er bedre enn maskinelt viklede maskiner. Omvikling av motorer og generatorer er ikke bare en rimeligere løsning enn å kjøpe ny maskin. Det kan ta vesentlig kortere tid å vikle om maskinen enn å få levert en ny, særlig når det gjelder spesialmaskiner.

Hele maskinen blir gjennomgått og leveres med nye lagre, ny utvendig overflatebehandling og andre utbedringer. Tilbake får kunden en maskin som er så god som ny. Med garanti selvfølgelig. Motorer og generatorer testkjøres selvfølgelig før overlevering til kunde, sammen med en servicerapport.

Motor & Generator Service er også EX-sertifisert, det vil si at vi kan utføre reparasjon på EX-godkjent utstyr.